SERVICIILE NOASTRE

TERMOGRAFIE

 

Ce este TERMOGRAFIA?

Termografia este o metoda de tratament care utilizeaza factorul termic ca agent terapeutic, vehiculat de diversi vectori: apa, lumina, aer, nisip, namol, parafina.
 

Aplicaţii ale termografiei infraroşii în sport, medicină şi fizioterapie

Urmărirea rănilor

Leziunea anterioară a ligamentului cruciat

Jucător de fotbal american suferind un ligament cruciat anterior (ACL) al genunchiului drept în schimbarea direcției. Termograma prezentată a fost efectuată la 4 luni după operație, imediat după o recidivă. Se poate observa o asimetrie clară la genunchiul drept, care este confirmată cu analiza cantitativă a ThermoHuman (avatar și grafic) unde această asimetrie este cuantificată în mai mult de 0,6ºC.

Graficul reprezintă evoluția asimetriilor termice în timp. Obiectivul este să se asigure că această asimetrie este redusă la valori apropiate de momentul anterioare accidentării sau absenței asimetriei. Acest caz reprezintă un exemplu clar de monitorizare a vătămării până la recuperare.

[layerslider id="1"]
[layerslider id="2"]

Prevenirea vătămărilor

Posibilă leziune localizată în hamstring

Vizualizarea termogramelor ne permite să facem o primă analiză calitativă, din care putem concluziona existența unei temperaturi mai ridicate în coapsa posterioară dreaptă. După o analiză cantitativă, avatarul confirmă o asimetrie ușor mai mare de 0,3ºC.

În cele din urmă, graficul relevă creșterea progresivă a asimetriei prin care este supusă această regiune corporală, o creștere care ar trebui să fie luată în considerare de către antrenorul fizic al corpului militar din cauza riscului pe care îl poate prezenta la nivel dăunător și care poate fi redirecționat prin modificare din pregătirea soldatului respectiv în sesiunile următoare.

Evaluarea inițială

Utilizator al unui centru de wellness

Utilizatorul unui centru de wellness căruia i se oferă o evaluare inițială în prima sesiune pentru a-și cunoaște profilul termic O asimetrie semnificativă este detectată la genunchiul drept care corespunde unei probleme vasculare care va fi luată în considerare pentru evaluările ulterioare.

[layerslider id="3"]
[layerslider id="4"]

Cuantificarea sarcinii

Suprasarcină în zona dorsală

Înotător care are disconfort și senzație de suprasarcină în zona dorsală potrivită, fără durere de referință. La un nivel cantitativ, există o diferență moderată de asimetrie care trebuie controlată astfel încât supraîncărcarea să nu crească, având grijă de orientările preventive corespunzătoare, astfel încât atletul să nu piardă zilele de antrenament.

Vrei o programare?
Sună la 0770 533 333


Ai întrebări sau doreşti detalii? Completează formularul, iar un coleg îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

Contact    Formular contact