SERVICIILE NOASTRE

TERAPIE MANUALĂ

PROCEDURĂ

Terapia manuala se efectueaza prin aplicarea unei forte manuale, determinate cu precizie si in mod specific la nivelul articulatiilor, tesuturilor conjunctive sau asupra muschilor scheletici. Terapia manuala are drept scop imbunatatirea mobilitatii zonelor restrictionate.

Exista trei forme notabile in terapia manuala si anume:

+ Manipularea - introducerea unei miscari rapide de rotatie sau forfecare la nivel de articulatie.
+ Mobilizarea - un proces mai lent, mai controlat la nivelul articulatiei si al tesuturilor moi, efectuat prin manevre de stretching, destinate sa imbunatateasca elasticitatea musculara.
+ Masajul - folosit de obicei pentru a relaxa zonele unde apar anumite contracturi musculare si pentru a imbunatati in principal dinamica fluidelor interstitiale.

Terapia manuala poate fi de ajutor pentru tratamentul articulatiilor care nu au o mobilitate adecvata si o gama de miscare in anumite conditii musculo-scheletice. Aceasta limitare poate provoca disconfort, durere, si o alterare a functiei de postura si miscare.

Cand se foloseste terapia manuala?

Terapia fizica manuala implica restabilirea mobilitatii articulatiilor rigide si reducerea tensiunii musculare, pentru a readuce pacientul la miscarea cat mai naturala, fara durere. Astfel, terapia manuala poate ameliora durerea, atat pentru pacientii cu dureri cronice de spate care implica probleme articulare, precum disfunctia comuna sacro-iliaca, cat si dureri acute de spate de la leziuni ale tesuturilor moi, pana la tensiuni musculare.

Terapia manuala in tratamentul durerilor

Cel mai adesea, pacientii care cauta practicieni pentru a efectua terapia manuala se confrunta cu durere sau disconfort. Unele zone ale corpului, care sunt tratate in mod obisnuit prin diferite forme de terapie manuala, includ partea din spate si toate componentele coloanei vertebrale, umeri, incheieturi, picioare, glezne, genunchi, si solduri. Este important ca pacientii care doresc reducerea tipurilor actuale de durere sa discute planurile de tratament prima data cu medicul.

Terapia manuala pentru sportivi

Pentru sportivi, terapia manuala poate deveni o parte integranta a procesului de recuperare. Cei care concureaza la nivel inalt cunosc durerile asociate cu ziua lor de joc. Adaugarea de tehnici de terapie manuala la exercitarea lor si alte rutine de formare pot mentine corpul in sanatate optima. Manipularea asociata cu acest tip de terapie poate imbunatati, de asemenea, timpul de performanta al sportivului si capacitatea acestuia.

Vrei o programare?
Sună la 0770 533 333


Ai întrebări sau doreşti detalii? Completează formularul, iar un coleg îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

Contact    Formular contact