SERVICIILE NOASTRE

REPOSTURARE

Ce este POSTUROLOGIA?

Este o ramura a Medicinei Clinice

E utilizata in tarile moderne pentru a rezolva sau a ajuta patologiile prin intermediul unor metode simple si neinvazive, folosindu-se de studiul si observatia posturii intregului organism pentru a ajunge la cauzele primare care provoaca simptome osteo- articulare.

Ce este postura?

Este comportamentul spatial pe care corpul nostru si-l asuma in relatia cu ambientul

in care traieste si in relatie cu legile care guverneaza acest ambient, prima dintre toate fiind forta gravitationala. Pentru aceasta, omul a dezvoltat o structura specializata care sa invinga forta gravitationala, denumita “sistem tonic postural de stabilitate verticala”. E un sistem care functioneaza in mod automat si involuntar; nu se modifica cu exercitiul fizic si cu gimnastica; depinde, in mod esential, de informatiile senzitive, adica tactile, dureroase, de presiune, etc. care provin de la talpa piciorului.

Care este noutatea acestei discipline?

Determinarea si analizarea cele mai mici devieri de la o postura normala

Marea noutate a acestei noi discipline medicale consta in determinarea si analizarea cele mai mici devieri de la o postura normala, adica a dispozitiei spatiale a corpului si a fiecarei articulatii in parte, gasind chiar si solutii terapeutice inovative, care functioneaza nu numai asupra simptomelor, cum ar fi durerea de spate, dureri ale genunchilor sau ale picioarelor sau cefaleea, dar care permit si o recuperare a spatialitatii corpului.

Comportamentul pe care corpul il adopta, deci, nu este intamplator?

Nu, desigur. Comportamentul care il adopta corpul uman este cel pe care si-l doreste, dar si cel posibil in relatia cu forza gravitationala. Daca sistemul de stabilitate verticala antigravitationala functioneaza normal, nu exista motiv ca sa existe asimetrii corporale, nici motiv ca anumiti muschi superficiali dinamici sa fie in contractie cronica, nici sa existe dureri. Daca, in schimb, sistemul de stabilitate verticala antigravitationala NU functioneaza normal va exista o dezordine in distributia tonusului si a tensiunilor musculare in tot corpul. ASA APAR ASIMETRIILE CORPORALE. In lumina acestui concept, toate situatiile de postura alterata vin incadrate, inainte de toate, ca si dezechilibre musculare. Toate dezechilibrele musculare, chiar si cele care provoaca dureri osteo-articulare si deviatii ale dispozitiei spatiale tridimensionale a segmentelor osoase deriva de la proasta functionare a anumitelor zone ale talpii picioarelor. In acest punct, se poate afirma ca simptomelor cum ar fi durerile lombare, cele cervicale, cele ale genunchilor sau cele ale picioarelor pot fi incadrate intr-un mod absolut nou, propunand o terapie inovativa si eficace.
 

Dar care este tratamentul terapeutic posibil?

Pentru a putea obtine rezultate vizibile si esemnificative, este necesar inainte de toate sa cunoastem bine structura, arhitectura tridimensionala si functionarea talpii piciorului. Aceasta este foarte complexa, tanand cont ca din cele 208 oase care compun corpul nostru, 56 sunt la picioare, tinute impreuna de articulatii complexe si de un mare numar de muschi. Interventia diagnostica prevazuta permite recunoasterea punctele de proasta functionare. Interventia terapeutica consta in folosirea unei “ protectii”care sa fie acceptata de organism si sa readuca la normalitate informatiile nervoase senzitive provenite de la acele puncte. Aceste unice “protectii” terapeutice, care ne-au demonstrat ca sunt in gradul de a readuce la normal functionarea anumitor receptori, sunt sustinatorii plantari computerizati.

Vrei o programare?
Sună la 0770 533 333


Ai întrebări sau doreşti detalii? Completează formularul, iar un coleg îţi va răspunde în cel mai scurt timp.

Contact    Formular contact